Kemer nerede? Kemer`e Nasıl Gidilir?

Kemer nerede? Kemer`e Nasıl Gidilir?

Antalya'nın turistik ilçeleri arasında yer alan Kemer, 1980'li yıllara kadar oldukça küçük bir köydü. Zamanla bölgenin turizm alanında keşfedilmesi ile başlayan göçler bu bölgenin giderek büyümesine olanak sağladı. Birbiri arkasına açılan turistik tesisler Kemer'in 2000'li yıllarda Türkiye turizminde önemli bir destinasyon olmasını sağladı. Son 20 yıl içerisinde "Kemer nerede?", "Kemer'e nasıl gidilir?" sorularının internette oldukça ön plana çıktığını görebilirsiniz. 1981 yılında ilçe statüsüne yükseltilen Kemer, aldığı yatırımlar sayesinde bugün Dünya'nın önemli tatil lokasyonlarından birisi haline gelmiştir.


Toros Dağı eteklerinde yer alan Kemer'in toplamda 52 kilometrelik bir sahil uzunluğu bulunmaktadır. Bölgede ilk yerleşimin M.Ö 690 yılına dayandığını, Phaselis antik kentinin kurulması ile bölgedeki ilk hareketliliklerin başladığını görebilirsiniz. Kemer, burayı ziyaret etmek isteyenlere kolay ulaşım opsiyonları sunan bir bölgedir. Türkiye'nin her tarafından oldukça kolay bir şekilde Antalya havalimanı ya da Antalya otogarına gelerek, buralardan da birçok farklı vasıta alternatifiyle Kemer'e gidebilirsiniz.


Bu kapsamda, "Antaya Havalimanı'ndan Kemer'e nasıl gidilir?", "Antalya otogara geldiğinizde Kemer'e nasıl gidilir?" sorularının cevabını siz de merak ediyorsanız, bu noktalardan konforlu, kolay ve ekonomik yoldan Kemer'e yolculuk edebileceğiniz alternatifleri öğrenmek için yazımızı dikkatle okuyun.


2000'li yılların başında günlük hayatımızda internetin daha sık kullanılmaya başlanmasıyla Kemer yol haritası, Antalya Kemer yol tarifi, Antalya Kemer yolu gibi konularda daha zengin ansiklopedik içerikler oluşturularak internete yüklenmeye başlandı. 1980'li yıllara kadar Kemer'e doğru düzgün biçimde ulaşabileceğiniz bir yol bile yoktu. Genellikle Antalya'dan Kemer'e ulaşım için deniz yolu kullanılırken, kara yolu tehlikeli ve çok dar olduğundan kullanılmıyordu bile. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle karayolundan Kemere yolculuklar, muhteşem ormanların içerisinde uzanan, bir tarafı deniz bir tarafı doğa olan, geniş asfalt yollar kullanılarak yapılmakta.


Kemer'de tatil yapmayı planlıyorsanız şunu bilmelisiniz ki, Kemer gezilecek yerler bakımından Türkiye'nin en zengin destinasyonları arasındadır. Yeşil doğa, deniz, tarih ve medeniyetin bir arada bulunduğu Kemer'de görülmesi gereken tarihi yerler ve gezi noktalarını da bu yazımızda özetle bulabileceksiniz. Şimdi hazırsanız öncelikli olarak, Kemer nerede sorusuna cevap vererek başlayalım.


Kemer Nerede


    Kemer nerede, Kemer Türkiyenin neresinde, Kemer Antalyanın neresinde


    "Kemer nerede?" sorusuna en iyi cevap aslında Kemer'in coğrafi bakımdan kuşbakışı bir Türkiye haritası üzerinde; kuzeyinde, güneyinde, doğusunda ve batısında hangi önemli noktalar olduğuyla açıklanabilir. Kemer, Antalya şehir merkezinin güney batısında, Antalya'ya yaklaşık 48 kilometre mesafede konumlu bir ilçedir. Kemer'in kuzeyinde Kemer'e bağlı Göynük beldesi, güneyinde Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, batısında Antalya'nın Elmalı ilçesi, doğusunda ise uçsuz bucaksız uzanan Akdeniz kıyı şeridi yer almaktadır.


    Tarih ve medeniyet açısından ele aldığımızda Kemer nerede sorusunu, Kemer'in tarihte Lidyalılar döneminde Idryos adı verilen bir antik kent olma özelliği ile açıklayabiliriz. Dünya tarihi açısından iz bırakan medeniyetler arasında yer alan Lidyalılar'ın Idryos şehri yani bugünkü adıyla Kemer, Phaselis'in kuzeyinde olup, bugünkü Kemer yerleşim alanının güneybatı kesiminde yer almaktadır.


    Kemer'in nerede olduğunu turizm sektörü açısından değerlendirmek gerekirse, Kemer, Antalya'nın Akdeniz sahil şeridi boyunca uzanan 52 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridi üzerinde, her yıl burayı ziyaret eden milyonlarca turiste eğlence, yeme-içme ve konaklama imkanları sunan binlerce otelin yer aldığı, Antalya'nın turizm bakımından en önemli ilçelerinden biridir.


    Aslında, Kemer nerede diye sorulduğunda, özet olarak geçmişte Lidyalılar'ın Idryos adıyla kurduğu Antalya'nın güney batı kısmında konumlanan, turizm bakımından büyük bir potansiyele sahip, Antalya'nın şirin bir ilçesidir diyebiliriz.